Tuulihatut
50g voita
1,5dl vettä
1dl jauhoja
1,5 munaa
1/4tl leivinjauhetta
Laita teräskattilaan voi ja vesi. Kiehauta vesi niin, että voi on kokonaan sulanut. Ota kattila liedeltä ja lisää jauhot voimakkaasti sekoittaen. Taikinan tulee irrota kattilan reunoista. Nyt lisää munat (yksitellen) voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi leivinjauhe ja vatkaa vielä hetki. Nostele taikinasta nokareita leivinpaperille tai annostele pursotuspussilla. Paista 200C noin 25 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua kesken paiston, etteivät tuulihatut lässähdä.
Creme Patissier
1 vaniljatanko
4dl täysmaitoa
4 munankeltuaista
80g hienoa sokeria
30g maissitärkkelystä
25g voita
Halkaise vaniljatanko ja raaputa veitsen kärjellä siemenet irti. Mittaa maito kattilaan ja laita sekaan vaniljatanko ja siemenet. Lämmitä maitoa liedellä juuri kiehahtamispisteeseen. Älä anna kuitenkaan kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä ja anna maidon maustua vartin verran.
Vatkaa kulhossa keltuaiset ja sokeri niin, että seos vaalenee. Sekoita joukkoon maissitärkkelys.
Poista maidosta vaniljatanko ja lämmitä maito uudelleen kiehumispisteeseen. Vatkaa 1/3 maidosta munaseokseen ja kaada takaisin kattilaan lopun maitoseoksen sekaan. Kuumenna hiljalleen koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes seos juuri ja juuri kiehahtaa.
Nosta kattila liedeltä ja kaada kreemi kulhoon. Anna jäähtyä hetken ja lisää voi sekaan kreemin ollessa vielä lämmintä. Peitä pinta tuorekelmulla ja jätä odottamaan käyttöä.
Kreemi kannattaa tehdä hyvissä ajoin,että ehtii kunnolla jäähtyä ennen käyttöä.
Aika makeita tuli. Kuorrutin tuulihatut suklaa-hasselpähkinä
levitteellä. Laitoin levitteen mikroon muutamaksi sekunniksi,
nii siihen oli helppo "dipata" tuulihatut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti