torstai 9. huhtikuuta 2015

Appelsiini-suklaa pinjatakakku

Tää pinjata ajatus on kiehtonut, mua jo tovin. Oikestaan jopa häirinnyt, joten pakko sellanen oli tossa pääsiäisen aikoina pyöräyttää. Mun pääsiäinen meni ihan leipoessa.

          Levykakkupohja

4 munaa
1,5dl sokeria
3/4dl vehnäjauhoja
3/4dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
(1rkl kaakaojauhetta)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Mittaa kuivat aineet keskenään ja sihtaa munavaahtoon. Sekoita varovasti. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200C noin 10 minuuttia. Ota pohja uunista ja kumoa sokeroidulle leivinpaperille. Irrota uunissa ollut leivinpaperi varovasti pohjan pinnasta.

Varaa sopiva kulho kakkuasi varten. Vuoraa kulho ensin kelmulla. Leikkaa pohjasta kulhoosi sopivia paloja ja vuoraa koko kulho tiiviisti paloilla. Kostutin hieman pohjaa appelsiinimehulla.


Käytin itse pyöreää teräskulhoa kakun kokoamiseen.

          Juustokakkutäyte

0,5 purkkia Flora vispiä
200g tuorejuustoa
2 appelsiiniä
5 liivatelehteä
karkkia

Kuori appelsiinit veitsellä ja viipaloi kalvottomaksi. Soseuta appelsiinit. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma. Sekoita kermaan tuorejuusto ja appelsiinisose. Liota liivatteet kuumaan nesteeseen, esim. appelsiinimehuun ja sekoita massaan. Voit lisätä toki hieman sokeria, jos täyte mielestäsi sitä vaatii. Kaada massa kulhoon pohjan päälle. Laita jokin sopivan kokoinen kippo/kuppi/astia keskelle massaa, jotta saat valmiin kolon yllätystä varten. Itse käytin Pientä muovipulloa. Kun juustokakkutäyte on hyytynyt, ota kippo pois kolosta ja täytä karkeilla tai vaikka pähkinöillä. 


Laitoin sisään M&M`s karkkeja. Karkit kokivat hieman värimuutoksia
kakun sisällä ollessaan, mikä on ihan luonnollista. Veikkaan, että esim.
hedelmäkarkit saattavat paakkuuntua, kun kostuvat kakun sisällä. Täytynee joskus
koittaa niitä.

Kun karkit olivat sisällä laitoin kakun "umpeen" kakkupohjalla. Kun pohja on paikallaan, kumoa kakku lautaselle ja ota kulho irti. Poista myös kelmu. 


Nyt kakku on kuorrutetta vaille valmis.

          Suklaakerma

1 purkki Flora vispiä
noin 40g maitosuklaata
noin 40g tummaa suklaata

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaat keskenään ja lisää ohuena nauhana kerman sekaan. Itse laitoin kaksi riviä kumpaakin suklaata, joten toi 40g on vain arvio. Enemmänkin toki saa laittaa ;)
Kuorruta kakku suklaakermalla.


Otin pienen osan kermasta erilleen ennen suklaan lisäämistä.
Värjäsin pastavärillä kerman vihreäksi. Rusetti on sokerimassaa.
Pilkut samoja karkkeja kuin kakun sisällä. Ton pupun tein vähän kiireellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti