sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Mahoton mansikkakakku

Tämän tein jo juhannukseksi. Alenpi kakku on viiden munan sokerikakkupohja ja "mansikka" on kolmen munan sokerikakku.

          Pohjat
Mittaa kolmeen lasiin tilavuudeltaan yhtäpaljon munia, sokeria ja jauhoja. Ensimmäiseen siis munat ja niiden määrän mukaan sokerit ja jauhot.
Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja lisää jauhot varovasti käännellen. Paista 200 c puolisen tuntia.

Jäähdytä pohjat, halkaise ja täytä.

Tämän väleissä on mansikoita ja kermaa, mangomoussea ja "mansikan" välissä lemon curdia ja valkosuklaamoussea.

Kun alempi kakku oli täytetty, kuorrutin sen ohuella kermakerroksella. Leikkasin ylempää kakkua hieman muotoon ja kuorrutin sen ohueksi kaulitulla vaahtokarkkimassalla. Sen jälkeen nostin "mansikan" kaku päälle.


Vaahtokarkkimassa oli värjättyä, mutta maalasin sen vielä intensiivisemmän väriseksi. Lehdet on sokerimassasta. Pikkukukat vaahtokarkkimassaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti