Kakkupohja
6 munaa
3dl sokeria
4,5dl jauhoja
2tl leivinjauhetta
1,5dl kiehuvaa vettä
(2rkl kaakaojauhetta)
Vaahdota munat ja sokeri hyvin. Lisää vaahtoon vesi pienissä erissä välillä hyvin vatkaten. Kääntele keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon.
Kaadoin osan taikinasta kakkuvuokaan ja lisäsin loppuun kaakaojauheen. Koitin saada raitaisen kakkupohjan, mutta kaakaotaikinasta tuli vähän raskasta, joten se painui melkein kokonaan pohjaan. (Tulipa kokeiltua). Paista pohjaa uunin alatasossa 200 C:ssa noin puoli tuntia.
Alimpaan kerrokseen tuli hieman raitaa, mutta ylin kerros oli lähes
kokonaan ruskea.
Täyte1
2dl vispikermaa
100g tuorejuustoa
130g maitosuklaata
Täyte2
2dl vispikermaa
100g tuorejuustoa
130g valkosuklaata
n. 2dl mustikoita
Vispaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto. Sulata suklaa ja lisää vaahtoon sekoittaen.
Ensimmäiseen väliin laitoin maitosuklaatäytteen. Toiseen laitoin ensin hieman haarukalla survottuja mustikoita ja niiden päälle valkosuklaatäytteen.
Kostutin kakun mehulla ja pinnalle pursotin kermaa.
Logon ympärillä ja reunapursotuksissa on Marianne rakeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti