Kakkupohja
Munia
Sokeria
Vehnäjauhoja
Leivinjauhetta
Rikoin lasiin 4 munaa. Toiseen lasiin tilavuudeltaan saman verran sokeria ja kolmanteen samalla tavalla jauhoja. Jauhojen sekaan tl verran leivinjauhetta. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kääntele sekaan sihdatut jauhot. Kaada kakkuvuokaan (20cm irtopohjavuoka) ja paista 200C noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.
Marjamousse
200g vadelmia
250g boysenmarjoja
1,25dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100g tuorejuustoa
5 liivatelehteä
Keitin marjoja ensin hetken, että ne pehmenivät. Paseerasin marjat siivilän läpi, että sain siemenet pois. Tämä on mielestäni makukysymys, haluaako näin tehdä.
Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää sekaan tuorejuusto. Lämmitä marjasose ja sekoita joukkoon liotetut liivatteet. (liota liivatteet tilkkaan nestettä, jos et paseerannut marjoja) Sekoita massat keskenään kaada kakun väliin ja laita jääkaappiin hyytymään. Koska mousse on aika ohutta, kannattaa kakku koota reunavuokaan.
Kinuskivaahto
2dl kuohukermaa
1,5dl fariinisokeria
2dl vispikermaa
n. 2rkl vaniljakastikejauhetta
Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Anna seoksen kiehahtaa, mutta älä keitä enempää. Jäähdytä seos kylmäksi jääkaapissa.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vaahdota myös kinuski. Sekoita vaahdot ja lisää joukkoon vaniljakastikejauhe jämäköittämään vaahtoa. Laita täytekakun toiseen väliin.
Kerma oli kyllä ihan valkoista, vaikka näyttää
kuvassa vaaleanpunaiselta.
Kissalla on vain yksi viiksi, niinkuin äitinikin kissalla on.
Vihreä peittokin kissalta löytyy.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti