maanantai 23. maaliskuuta 2015

Kermainen .mustaherukkaleivos

Tämä on maidoton, munaton ja gluteeniton koe. Tavallaan raakakakku...

          Pohja:
2 tuoretta viikunaa
noin 2rkl mantelijauhetta
hieman psylliumjauhetta

Murskaa viikunat sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Tästä tulee kolme annosta. Tein ne runebergintorttumuotteihin. Laitoin pohjat pakastimeen jähmettymään.

          Täyte:
1purkki Sunnuntai kuohkea vispi
1,5dl Alpro pehmeän täyteläinen lime & sitruuna "jogurttia"
1 banaani
loraus limen mehua
3tl psylliumjauhetta
mustaherukoita

Kuohkeuta/pehmennä Sunnuntai kuohkea vispiä ensin vispilällä. Lisää Alpro joukkoon ja sekoita. Soseuta banaani limemehun kanssa ja sekoita edellisiin. Sekoita joukkoon psyllium. Laita osa täytteestä pohjien päälle. Sekoita loppuosaan mustaherukat ja lusikoi täyte vaalean täytteen päälle. Tasoita täyte ja laita jääkaappiin jähmettymään.


Sopii moniallergisille. Sunnuntai kuohkea vispi oli todella 
täyteläistä. En ollut sitä ennen kokeillut. Pohjassa toimisi paremmin
kuivatut hedelmät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti