maanantai 23. maaliskuuta 2015

Mustikka-valkosuklaa juustokakku

Tämän kakun alkuperäinen ohje on Koko Suomi leipoo ohjelman ensimmäiseltä kaudelta. Mailiksen vadelmainen juustokakku muuttui mustikkaiseksi.

          Pohja:
150g keksiä
100g voita

Murskaa keksit hienoksi. Sulata voi. Sekoita pohjan aineet ja painele 20cm:n irtopohjavuokaan.
Paista 170C noin 5 minuuttia.

          Täyte:
2 pakettia mascarponejuustoa
1 purkki ranskankermaa
180g sokeria
3 kananmunaa
3rkl vehnäjauhoja
1dl mustikoita
yhden appelsiinin puristettu mehu
100g valkosuklaata

Sekoita keskenään pehmeä mascarpone ja ranskankerma. Lisää sokeri, appelsiinimehu ja jauhot. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Kaada puolet taikinasta pohjan päälle ja lisää siihen päälle mustikat. Lisää loppuun täytteeseen sulatettu valkosuklaa ja lisää täyte vuokaan. Tässä vaiheessa mustikat saattavat sekoittua myös valkosuklaa täytteeseen (näin ainakin itsellä kävi).
Paista 170C reilu tunti. Anna jäähtyä. Kakku on todella pehmeä.


Pinta otti uunissa hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti