tiistai 24. maaliskuuta 2015

Key Raspberry pie

Mukaelma Key Lime piesta. Täytteen massa on ihanan tasaista, kun vadelmat on paseerattu siivilän läpi.

          Pohja:
175g täytekeksejä
80g voita

Mulla oli Pirkan mustikkatäytekeksejä ja voina käytin suklaavoita (Valion, tehty Venäjän vientiin) Voit esipaistaa pohjaa noin 10 minuuttia 175 C uunissa.

          Täyte:
115g tuorejuustoa
4 kananmunan keltuaista
1 tölkki kondensoitua maitoa
loraus limen mehua
200g vadelmia

Paseeraa tuoreet tai sulat pakastevadelmat siivilän läpi, että saat siemenet pois. Pehmennä huoneenlämpöistä tuorejuustoa sähkövatkaimella. Lisää keltuaiset ja vatkaa tasaiseksi. Vatkaa joukkoon vielä kondensoitu maito ja limen mehu. Ota massaa hieman sivuun ja lisää isompaan osaan vielä paseeratut vadelmat. Kaada vadelmamassa esipaistetun pohjan päälle ja marmoroi pinta vaalealla massalla. Paista piirakkaa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla, jopa yön yli ennen tarjoilua.


Vaihteeksi kulmikas vuoka.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti