tiistai 24. maaliskuuta 2015

Kinderpiirakka

Herkkua pääsiäiseen ja miksei muulloinkin.

          Pohja:
6dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
4tl leivinjauhetta
6rkl tummaa kaakaojauhetta
3dl kiehuvaa vettä
300g sulatettua voita
4 munaa

Tästä ohjeesta tulee pellillinen.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään. Sekoita sitten vesi-voi kuiviin aineisiin puuhaarukalla. Lisää vielä munat puuharukalla sekoittaen yksitellen taikinaan.

Paista pohjaa 200C uunissa 30-35 minuuttia. Jäähdytä pohja hyvin ennen kreemin laittoa.

          Voikreemi:
150g voita
5dl tomusokeria
4tl vaniljasokeria

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri ja vatkaa vielä hetki. 1levitä jäähtyneen pohjan päälle ja laita pakkaseen (tai jääkaappiin) jähmettymään ennen kuin levität sulan suklaan piirakan päälle.

          Kuorrute:
200g (tai hiukan enemmän) maitosuklaata

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja levitä jämähtäneen/kylmän kreemin päälle. Anna suklaan jämähtää. Leikkaa ja nauti!


Kreemilä peitetty pohja.


Nami! Koristeeksi valkosuklaata ja vähän munia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti