maanantai 23. maaliskuuta 2015

Suklaajuustokakku

Alkuperäinen ohje on Sara La Fountainin kirjasta. Tässä alkuperäinen ohje on puolitettu, koska se riittää pienempään irtopohjavuokaani.

          Pohja:
5dl murskattuja keksejä (esim. Digestive)
5rkl sulatettua voita
4rkl sokeria

Sekoita pohjan ainekset keskenään ja tasoittele ne irtopohjavuokaan (halk. 20cm). Voit nostaa pohjaa myös hieman vuoan reunoille. Itse en ole laittanut tuota sokeria pohjaan. Ei mielestäni kaipaa sitä. Esipaista 180C uunissa noin 10 minuuttia.

          Suklaatäyte:
2 pakettia tuorejuustoa (à 200g)
2 kananmunaa
0,5rkl vaniljasokeria
noin 125g tummaa suklaata
0,75dl sokeria
0,5dl maitoa

Vatkaa tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri hyvin keskenään. Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi massaksi.Laita osa massasta pohjan päälle (valkoisena). Sulata paloiteltu suklaa maidon kanssa kattilassa. Sekoita suklaa loppuun massaan ja laita vuokaan valkoisen täytteen päälle. Paista kakkua 40-45 minuuttia 180C uunissa. Kun täyte on hyytynyt, ota kakku uunista ja anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.


Parasta suklaajuustokakkua ikinä!


Niin suklaisaa. Tuohon laitoin suklaan koko tuorejuustomassaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti