tiistai 24. maaliskuuta 2015

Suklaapiirakka annoksina

Tein ihan perus suklaapiirakka ohjeella valmiita annoksia. Paistoin annokset runeberg -vuoissa.

          Pohja:
2 kananmunaa
3dl sokeria
150g voita
5dl vehnäjauhoja

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vaahtoon sulatettu voi. Mittaa kuivat aineet sekaisin Vehnäjauhoja lukuunottamatta. Lisää kuivat aineet muna-sokeri-voin sekaan. Lisää sen jälkeen jauhoja ja maitoa vuorotellen koko ajan vatkaten. Jaa taikina anosvuokiin tai paista isommassa piirakkavuoassa. 200C 15-25 minuuttia riippuen paistatko annoksina vai piirakkana. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna pohjan jäähtyä ennen kuorrutusta.

          Kuorrute:
100g voita
300g suklaatomusokeria

Tein kuorrutetta vain puoliskan annoksen ja laitoin tomusokeria vähän tuntuman mukaan. Vatkaa aineet sähkövatkaimella hyvin keskenään. Itse käytin suklaavoita ja tavallista tomusokeria, kun niitä sattui kaapissa olemaan.


Suklaisa kuorrute.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti